Forum www.wolha.fora.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Laboratorium, czyli uwarz wywar z kurzej nóżki...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.wolha.fora.pl Strona Główna ->
Pogadanki i pogawędki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mfabry
Adept IX roku



Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 400
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 10:34, 09 Cze 2010    Temat postu:

Ja słyszałam o panierce z płatków owsianych lub kukurydzianych. Też musi być dobra (z kurczaczkiem lub rybką). Niestety, smażonego nie mogę, więc nie przetestuję Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuszumai
Królowa Offtopiarstwa
Arcymag
Królowa Offtopiarstwa <br> Arcymag



Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 7089
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: z podlasia...
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:28, 10 Cze 2010    Temat postu:

Z nudów i tremy zamierzam przed wynikami nauczyć się robić porządną latte.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anulka870
Arcymag



Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 1135
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Wadowic
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 19:56, 11 Cze 2010    Temat postu:

odkryłam przepis na proste i szybkie ciasto w kilku niesamowitych wersjach...a mianowicie chodzi o ciasta z serii duża blacha od delekty...i innych tego typu firm

najbardziej polecam krówkę i ciasto jogurtowe ( lepsze w wersji z owocami ) może i mało ambitne ale wyjdzie zawsze i nie trzeba się namęczyć ino wsypać wszystko do garnka zmiksować na brytfankę do pieca i smacznego!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
cicha 21
Adept V roku



Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 12:19, 13 Cze 2010    Temat postu:

Krówka jest pyszna Razz
Ja polecam Tiramisu...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Villka
Arcymag.
Arcymag.



Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 2166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z piątej gwiazdy na lewo
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 20:36, 15 Cze 2010    Temat postu:

mfabry napisał:
Domowy sok/przecier pomidorowy dla Villki

Buzi-buzi :*

Dziękować Very Happy

Użyłam miksera, bo innych sprzętów miażdżąco-niszczących nie posiadam na stanie, ale amu było mniam mniam :3 (fakt, że mi smakuje musiał się jakoś odbić w mojej aurze, albo... w zapachu (?)... albo w zachowaniu, bo puki miałam szklankę w ręku mój pies przede mną zwiewał xP)
Chyba włączę ten napój do mojej codziennej diety! Uwielbiam ten kwaśno-słodko-słony smak Very Happy Very Happy Very Happy


anulko -> wszystkie ciasta jakie w życiu robiłam, były tylko tego typu Razz

_+_4x_+__+__+_=PYCHOTKA!
Można do środka bakalie domieszać (nie robię tego, bo w domu nikt za bakaliami nie przepada), a na gorącą polewę można obficie wysypać zmiażdżone orzechy - mniam Very Happy

Wolę ciemne ciasta, niż jasne - takie me preferencje, a że ja w domu jako jedyna piekę (jeżeli już piekę...) nikt nie śmie zgłaszać sprzeciwów. Razz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anulka870
Arcymag



Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 1135
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Wadowic
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 20:51, 15 Cze 2010    Temat postu:

ja robię wersję z rozpuszczoną gorzką czekoladą jako polewa...zajebiste i od razu macica daje spokój , endomorfiny wirują i jest cudnie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Villka
Arcymag.
Arcymag.



Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 2166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z piątej gwiazdy na lewo
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:56, 15 Cze 2010    Temat postu:

Hymmm, czyli, że powinnam jutro to upiec :*
Dziękować za radę :*


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mfabry
Adept IX roku



Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 400
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:18, 15 Cze 2010    Temat postu:

Wy się nie śmiejcie z ciast torebkowych. Jak musisz zawlec do pracy dwie blachy na imieniny to nawet torebkowe jest dobre. Ja do piernika gotowca dowalam jeszcze ekstra dawkę przemielonych korzeni: anyżu, goździków i cynamonu, dodaję bakalie i jabłko kwaśne pokrojone w kostkę a potem nie ma osoby, która nie zjadłaby ze smakiem Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuszumai
Królowa Offtopiarstwa
Arcymag
Królowa Offtopiarstwa <br> Arcymag



Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 7089
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: z podlasia...
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 11:25, 16 Cze 2010    Temat postu:

Widzę, że chyba będę musiała tu wrzucić przepisy na prawdziwy piernik. Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mfabry
Adept IX roku



Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 400
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 11:32, 16 Cze 2010    Temat postu:

Gdzieś nawet w domu mam. Na taki co musi sobie przed świętami odleżeć zanim zostanie skonsumowany.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuszumai
Królowa Offtopiarstwa
Arcymag
Królowa Offtopiarstwa <br> Arcymag



Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 7089
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: z podlasia...
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 11:36, 16 Cze 2010    Temat postu:

Aha. I mam też prawie taki sam, tylko, że można go piec od razu po zrobieniu i smakuje tak samo.
Powrzucam trochę cist tu tylko niech dorwę sekretne zeszyty mojej mamy (trzeba będzie ukryć ten temat Wink ).


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wijara
Dyniowata Dewiantka
Arcymag
Dyniowata Dewiantka <br> Arcymag



Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 2101
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:04, 16 Cze 2010    Temat postu:

Mi się trochę "przejadły" kulinaria... Mój brat jest maniakiem kuchennym i cały czas zaciąga mnie do robienia różnorakich potraw, ciast najczęściej. Choć ostatnio były też grzanki bakłażanowe, panna cotta... Dość.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Villka
Arcymag.
Arcymag.



Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 2166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z piątej gwiazdy na lewo
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 13:05, 16 Cze 2010    Temat postu:

Już lubię Twojego brata xP
Bardzo lubię panów lubiących gotować xP


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wijara
Dyniowata Dewiantka
Arcymag
Dyniowata Dewiantka <br> Arcymag



Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 2101
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 13:32, 16 Cze 2010    Temat postu:

Daj spokój, gdy pierwszy raz do domu przyjaciółkę zaprosiłam zrobił francuską tartę z serem pleśniowym Very Happy Od tej pory regularnie przekazują sobie pozdrowienia Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Villka
Arcymag.
Arcymag.



Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 2166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z piątej gwiazdy na lewo
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 13:36, 16 Cze 2010    Temat postu:

Oł Borze! xP
Cudownie! Ja nawet nie wiem jak wygląda tarta! xP
Pozdrów brata! Razz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.wolha.fora.pl Strona Główna ->
Pogadanki i pogawędki
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 3 z 6

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Emule.
Regulamin